مشاور مدیریت کیست؟ کار مشاور مدیریت چیست؟ مشاور کسب و کار چه کسی است؟ مشاور بازاریابی و فروش کیست؟ مشاور برند و شرکت چه وظایفی دارد؟
مشاورین نگاهی سیستمی از خارج به داخل داشته و به مسایل از زاویه دیگری می نگرند که صاحبان مشاغل و یا افراد دارای مسئله به سبب مشغله فکری، ذهنی و همچنین درگیری با عناصر اصلی مسئله، به درستی نمی توانند مشاهدات لازم را داشته، تشخیص و تفکیک لازم را اعمال فرمایند. کار مشاور مدیریت ارایه مشاوره به مدیران ارشد در خصوص انتخاب راه های بهبود کارایی سازمان است. او به مدیران در حوزه های مختلف از جمله : چگونگی سود آورتر کردن سازمان از طریق کاهش هزینه ها و افزایش درآمدها، تدوین استراتژی توسعه محصولات جدید و یا روش جذب، ارتقاء و آموزش نیروی انسانی مشاوره می دهد.
اگرچه برخی از مشاوران مدیریت در سازمانهایی که مشاوره می دهند به صورت رسمی کار می کنند، ولی اکثر آنها به صورت قراردادی و همزمان با چندین شرکت یا سازمان در ارتباط می باشند. همچنین یک مشاور مدیریت معمولا از سطح تحصیلات بالاتر برخوردار بوده و در حوزه تخصصی خود علم و دانش قابل توجهی دارد و از همه مهمتر اینکه باید چندین سال تجربه اجرایی حرفه ای داشته باشد چرا که مشاور مدیریتی که فقط دانش داشته باشد نمی تواند نسخه اثربخشی ارایه کرده و برای سازمان و شرکت موثر باشد.یک مدرس و مشاور مدیریت بازاریابی، فروش، برند و CRM معمولا وقت خود را بین مشتریان مختلف تقسیم می کند. چون او باید وقت زیادی را با مشتریانش بگذراند، بیشتر اوقات در خارج از دفتر کار خود می باشد. او معمولا کمتر با برنامه کاری فشرده و استرس کاری مواجه است و معمولا روند کاری اش آرام و به دور از استرس است.
یک مشاور حرفه ای در حوزه مدیریت، بازاریابی فروش و برند باید کاملا آزادی عمل داشته باشد تا بتواند تمام مسائل را بررسی کرده و راهکارهای موثری برای بهبود فروش، افزایش رضایت مشتری، ارتقا برند و رشد شرکت ارایه کند
مشاوران مستقل می توانند در مورد میزان درآمد، زمان و مکان کارشان، خود تصمیم بگیرند. البته آنها تحت فشار بیشتری نیز هستند زیرا معیشت آنها به توانایی شان در یافتن و نگهداری مشتری وابسته می باشد و حقوق بگیر سازمانی نیستند. مشاوران مدیریت گاهی اوقات ساعات طولانی از روز و گاهی دیگر نیز تنها مدت محدودی از روز مشغول به کار هستند که این موضوع بستگی به کار و مشتریان در دست آنها دارد.
برای نتیجه گرفتن از مشاور مدیریت و کسب کار، شرکت ها و سازمان ها باید حمایت کامل از ایشان داشته باشند و امکانات کاملی در اختیار مشاور بگذارند در ضمن باید ریز به ریز تمام توصیه های مشاور را انجام داده و اجرا کنند و مانند برخی از افرادی نباشند که به پزشک مراجعه می کنند و داروهای تجویز شده را به درستی مصرف نکرده و خود تجویزی و خود درمانی انجام داده و نتیجه نمی گیرند.
مسئولیت ها و نمونه وظایف مشاور مدیریت، بازاریابی، فروش و برند
- مشاوره جهت تحیقات بازار و رفتار مصرف کننده
- جمع آوری و سازماندهی اطلاعات لازم برای حل مشکلات مطرح شده از سوی کارفرمایان به منظور امکان یافتن راهکار مناسب برای حل آن ها
- انجام مصاحبه های فردی با کارکنان و مدیران رده های مختلف سازمانی و بازدید از بخش های مختلف سازمان برای تعیین روشها، ملزومات و یافتن راهکار مناسب و پیشنهاد به مدیران ارشد سازمان
- تحلیل اطلاعات مالی و غیره شامل درآمدها، هزینه ها، میزان دارایی ها و بدهی ها به منظور کسب شناخت دقیق از وضعیت مالی شرکت مورد مشاوره و یافتن بهترین راهکار برای مسایل مطرح شده از سوی مدیران مربوطه
- بررسی تمام امکانات شرکت و عارضه یابی و تقسیم بندی شدت و حدت عارضه ها
- ارائه راه حل ها و شیوه های جایگزین به مدیران و کارفرمایان بر اساس نیازی که آنها اعلام می کنند.
- پیشنهاد سیستم ها، رویه ها و تغییرات سازمانی جدید (در صورت نیاز) – در بسیاری از موارد مشاور با تجربه و عالم می تواند اشکالات و نقاط ضعف و قوت سازمان را بهتر از مدیران شرکت ببیند و برای رفع آنها راهکار مناسب ارائه دهد. زیرا مدیران خود شرکت یا سازمان از داخل سازمان به سازمان خود نگاه می کنند ولی مشاور از بیرون به آن نظر دارد لذا بهتر می تواند در خصوص آن ارزیابی و قضاوت داشته باشد.
- ارائه توصیه ها و پیشنهادات به مدیریت از طریق ارائه حضوری یا گزارشات مکتوب – در سازمان های دولتی مشاوران عموما به صورت مکتوب نظرها و مشورت های خود را اعلام می کنند ولی در شرکت های خصوصی فرهنگ ارتباطی مشاور با مدیر عموما به صورت شفاهی و از طریق جلسات مذاکره می باشد.
- سیستم سازی و بهبود عملیات سیستمی و فرایندی در شرکت برای اینکه ساختار منظم واستاندارد شکل گرفته و وابستگی به اشخاص کم گردد.
- مشورت با مدیریت در خصوص روند انجام تغییرات – پس از تصمیم گیری برای انجام یک تغییر در سطح سازمان، معمولا مشاور در کنار مدیریت سازمان (شرکت) فرایند تغییر را پیگیری و رصد می نماید تا اشکالات پروژه تغییر به خوبی مشخص و رفع شود.