مشاور بازاریابی یک فرد حرفه ای و بسیار ماهر است که تجزیه و تحلیل بازار را درک می کند، با انگیزه مصرف کنندگان و چگونگی ایجاد استراتژی های بازاریابی برای بهبود کسب و کار کاملا آشناست و متناسب با شرایط بازار و جامعه به اتخاذ تصمیمات مهم و حیاتی برای سازمان ها اقدام می کند.
بسیاری افزاد آژانس های تبلیغاتی را با مشاوران بازاریابی و مشاوران فروش را اشتباه می گیرند و تصور می کنند مشاوران بازار همان کار شرکت های تبلیغاتی را انجام می دهند، اما در حقیقت، این دو بسیار متفاوت هستند اگرچه آنها عملکردهای مکمل را انجام می دهند.
به عنوان مثال، اگر شما پیام خود را برای تبلیغات مشخص کنید، ممکن است یک آژانس تبلیغاتی را برای ایجاد آگهی تبلیغاتی استخدام کنید، زیرا آنها تیم های خلاق دارند که به وسیله انواع کانال های بازاریابی، پیام را به صورت تازه و جذاب در اختیار مخاطبان شما قرار می دهند.
در مقابل، یک مشاور بازاریابی، فردی است که به یک کسب و کار شما کمک می کند تا تصمیم بگیرد که چگونه بهترین راه را برای رضایت مشتریان موجود، و جذب مشتریان جدید بگیرید، تعیین اینکه چه کسی دیگر بتواند محصول یا خدمات را امتحان کند و چگونگی گسترش پایگاه مشتری را با نگاه کردن به مدل کسب و کار موجود،
مشاور بازاریابی با در نظر بگیرد پتانسیل بازار و با توسعه یک استراتژی برای دستیابی به اهداف بزرگتر، راهکارهایی منحصر به فرد و اثر بخش را برای کسب و کار شما ارائه و اجرا می کنند. مشاوران بازاریابی معمولا با تیم های قوی و با مهارت در ارتباط هستند که می توانند سایر خدمات بازاریابی را ارائه دهند که رویکرد همگرا برای کسب و کار را فراهم می کند.
به چه دلایلی شما نیاز به یک مشاور بازاریابی یا فروش دارید؟
بعضی مثالها:
• شناسایی فرصت های جدید برای تعامل با مشتریان موجود و جدید
• ارزیابی بازار موجود و شرایط حال و آینده ، تعیین اینکه چگونه این مشتریان را هدف قرار داده و چذب نمود
• شکل دادن نام تجاری شرکت، برندسازی؛ برندینگ و مدیریت برند ، فرم دهی هویت یک شرکت و چگونگی توسعه برند با شیوه زندگی مخاطبان (آیا برند شماحرفه ای است؟ منحصر به فرداست؟ قابل تشخیص است؟)
• درصورت بروز یک اتفاق ناخوشایند برای برند شرکت – چگونه باید مدیریت و رفع نمود؟
• بازگرداندن مشتریان سابق خود را با معرفی محصولات جدید یا فرصت های خدماتی
• بهبود مشارکت مشتری از طریق رسانه های اجتماعی، ایجاد فرصت برای ارتباط تعاملی برای افزایش رضایت، جذب و نگهداشت مشتریان
• مدیریت ارتباط با مشتریان CRM خدمات پس از فروش ، مدیریت تماس های مشتریان ، مدیریت ایمیل و کمپین های بازاریابی رسانه های اجتماعی، تبلیغات آنلاین، بازاریابی محلی
• مدیریت فعالیت های مربوط به بازاریابی، مانند نمایشگاه ، رویدادها و پروژه های کوتاه مدت
همانطور که می بینید نقش مشاوران بازاریابی بسیار متنوع است و یکی از بهترین تجربه ها برای ارزیابی و بهبود بازاریابی کسب و کارتان ارزش دارد. باید توجه داشته باشید که مشاوران بازاریابی که انتخاب می کنید حتما دارای سوابق کاری و علمی شاخصی در حوزه بازار و مشتری شناسی باشند، انتخاب یک مشاور فروش یا بازاریابی برای کسب و کار مهمترین تصمیم برای سیستم فروش یک سازمان می باشد و از آنجایی که همه چیز یک کسب و کار، باید به فروش و بازاریابی ختم شود، نباید با چشمان بسته به انتخاب مشاوران بازاریابی اقدام نمود.